Toimitus- ja peruutusehdot

Tilaaminen

Rekisteröityminen Lahjamaan asiakkaaksi ei ole pakollista, vaan voit tehdä ostoksia myös ilman rekisteröitymistä. Etuna rekisteröitymisestä on se, että voit seurata tilauksesi tilaa omista tiedoistasi.

Rekisteröityneille asiakkaille lähetämme myös sähköpostitse tarjouksia sekä tiedotteita uutuuksista, jos asiakas on hyväksynyt tämän. Voit rekisteröityä myös ilman että teet ostoksia, jos haluat jatkossa saada tiedotteita ja tarjouksia.

Tilauksesi arvon oltava vähintään 10 euroa.

Tuotteiden hinnat

Kaikki tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.

Toimitusaika

Tilaus postitetaan normaalisti 1 – 4 arkipäivän kuluessa tilauksesta tai ennakkomaksun kirjautumisesta myyjän tilille. Mikäli tilausta ei voida toimittaa luvatussa ajassa, otamme yhteyttä asiakkaaseen.

Toimitustapa ja –maksut

Tuotteet toimitetaan asiakkaalle postitse. Toimitus- ja postikulut ovat 3,90 – 4,90 euroa. Ilmainen toimitus (Smartpost / Postipaketti / Pikkupaketti) jos tilauksen summa ylittää 60 €.

Voit myös valita Posti – Express-paketin toimitustavaksi, jolloin tuotteet toimitetaan kotiovelle. Posti – Express-paketista veloitamme 12,40 €, hintaan sisältyy toimitus kotiovelle kerran, jos posti ei tavoita paketin saajaa paketti pitää noutaa lähimmästä postin palvelupisteestä.

Voit myös tilata tuotteita lähimpään myymälään.
Myymälässä säilytämme tilaustasi maksimissaan 14 vrk ( saat pyytämällä lisäaikaa toisen 14 vrk ilmoitushetkestä ) ja sen jälkeen tilaus palautetaan keskusvarastolle.
Noutamatta jääneestä myymälänoudosta veloitamme saman hinnan kuin noutamattomasta postipaketista, 12,40 €

Tuotteiden peruutus-, vaihto- ja palautusoikeus

Tuotteilla on neljäntoista ( 14 ) vuorokauden peruutusoikeus. Vaihto- ja palautusoikeus on voimassa 14 vuorokautta peruuttamispäivästä.
Hygieniatuotteilla ei ole peruutus-, palautus- tai vaihto-oikeutta (korvakorut, lävistyskorut, hiuskorut, ihokorut, asuste- ja hiuskukat, verkkosukkahousut, yms.).

Muissa tuotteissa tuotteen päällä olevan muovisen sinettikalvon avaaminen poistaa palautusoikeuden tuotteelta. Tuote on myyntikelvoton tämän jälkeen.

Palautusoikeus ei koske mittatilaustuotteita.

Kuluttajansuojalaki (KSL 6§ 16)

Jos tilaaja peruuttaa tai vaihtaa tilauksen tuotteen, täytä peruutus/palautuslomake, lue ohjeet ja toimi niiden mukaisesti. Peruutuksen voit myös lähettää sähköisesti osoitteeseen info@lahjamaa.fi.

Mikäli tilaaja haluaa vaihtaa tuotteita, tilaaja vastaa postimaksuista, esimerkiksi vaihtamisesta toiseen väriin tai kokoon. Jos tuote on viallinen, vastaamme postimaksuista.

Jos itlaajan lähettämä asiakaspalautus katoaa asiakaspalautuksen yhteydessä, emme korvaa vahinkoa tai korvaa palautettuja tuotteita, ellei palautusta ole lähetetty kirjattuna tai lähetystunnuksilla seurattavana postina. Huom. Emme lunasta postiennakkona lähetettyjä palautuksia.

Huomioithan, että tilauksen palautuminen verkkokaupalle vie vähintään 2-5 arkipäivää lähetyskunnasta riippuen. Hyvitykset maksetaan tileille ja vaihtotuotteet lähetetään n. viikon kuluessa siitä, kun palautus on vastaanotettu.

Saat palautuksesta tai vaihdosta AINA ilmoituksen sähköpostiisi.

Huomioithan, että mikäli lopullisen tilauksesi arvo mahdollisen palautuksen jälkeen on alle 10 euroa, veloitamme aina toimitusehtojemme mukaisen 5,90 euron pientoimituslisän palautusta vastaanotettaessa.

Jos tilauksesi arvo laskee palautuksen yhteydessä alle edellisen alennusportaan, vähennämme annetun alennuksen lopullisesta tilaus summasta. Esim olet ostanut tuotteita 80 eurolla jolloin olet saanut 5 % alennusta. Palautat tuotteita 25 eurolla, joten 5 % alennusporras ei ole enää voimassa, näistä pitämistasi tuotteista saat alennusta edellisen alennusportaan mukaan. Erotuksen vähennämme palautetuista tuotteista. 

Huomioithan, että paketin noutamatta jättäminen, vastaanottamisesta kieltäytyminen ei tarkoita palautusta. Peruutusoikeus ei koske noutamatta jätettyjä paketteja. Jos kauppahinta on yli 19,90 €, veloitetaan maksuna 19,90 €. Jos kauppahinta on alle 19,90 €, veloitetaan tilauksen arvo.

Tuotepalautuksen kustannuksista vastaa tilaaja. Kustannukset ovat kulloinkin voimassa olevat postilähetysten mukaiset maksut.

Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön ja alkuperäispakkauksessa. Alkuperäistä hintalappua ei saa irroittaa tuotteesta. Kuluttajasuojalaki 6:16 § 3 ja 4.

Lataa palautus lomake

(Microsoft Word -muodossa )
https://www.lahjamaa.fi/wp-content/uploads/2021/04/Lahjamaa-palautus-lomake-2021.v1.1.doc
(PDF -muodossa )
https://www.lahjamaa.fi/wp-content/uploads/2022/12/PERUUTUSLOMAKE_Lahjamaa.pdf

Maksutavat (1. Payform, 2. Klarna, 3. PayPal)

1. Bambora Payform

Maksamiseen siirrytään Bamboran verkkopalvelun kautta ja tiliotteella ja laskulla maksun saajana näkyy Bambora tai Paybyway Oy. Bambora välittää maksut verkkokauppiaalle. Maksaminen on turvallista, sillä kaikki maksutapahtumaa koskevat tiedot välitetään salattua yhteyttä käyttäen niin ettei kukaan ulkopuolinen taho näe maksutapahtuman tietoja.

PayForm-palvelun kautta voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, lompakolla, maksukorteilla (credit/debit), laskulla tai osamaksulla. Käytettävissä ovat seuraavat maksutavat: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, Paikallisosuuspankit, S-Pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, MobilePay, Masterpass, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -kortit, sekä Jousto.

Bambora PayForm, Paybyway Oy (Y-tunnus 2486559-4)
Sähköposti: payform@bambora.com
Puhelin: 029 300 5050 (arkisin klo 9-16)
Postiosoite: Laserkatu 6, 53850 Lappeenranta

2. Klarna

Klarnan kautta voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, maksukorteilla (credit/debit), laskulla tai osamaksulla. Käytettävissä ovat seuraavat maksutavat: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, Paikallisosuuspankit, S-Pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, MobilePay, Masterpass, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -kortit.

Osta nyt, maksa toimituksen jälkeen!
Klarnan lasku on turvallinen ja helppo maksutapa. Maksat ostohinnan ilman korkoa tai muita maksuja vasta, kun tuotteet on toimitettu sinulle. Yleensä lasku erääntyy viimeistään 14 päivän kuluttua tuotteiden lähettämisestä.

Klarnan asiakaspalvelu
https://www.klarna.com/fi/asiakaspalvelu/
09 – 425 99 771 (arkisin klo 9-18)

3. Paypal

Maksa PayPal tililtä tai luottokortilla (Visa, MasterCard, American Express ja muut luottokortit) PayPalin kautta.

REKISTERISELOSTE

Henkilötietolain 10 mukainen rekisteriseloste

Rekisterinpitäjä: Lahjamaa (GreenWhale Oy), Vaskenvalajantie 4, 30100 Forssa, Y-tunnus 2215955-7.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: Asiakastietojen ylläpito asiakassuhteiden hoitoa varten.

Kuvaus rekisteröityjen ryhmästä: Asiakasrekisteri sisältää henkilöistä seuraavia tietoja: nimi- ja osoitetiedot, puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen sekä tiedot ostotapahtumista.

Tietojen luovutus: Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille.

Rekisterin suojaus: Rekisteri on suojattu ja ainoastaan Lahjamaan henkilöstön käytettävissä.